ville(at)kainuunhomekoirapalvelu.fi
Soita: 044 5400 558

Kosteusmittaukset

Kosteusmittaukset osana homekoiratutkimusta

Asiantuntevia kosteusmittauksia sisäilma- ja homekoiratutkimuksen ohessa


Jos esimerkiksi ilmastoinnissa tai kosteudenpoistossa on ongelmia, rakenteiden vaurioitumisriski kasvaa. Rakenteisiin voi kosteuden seurauksena syntyä mikrobiologisia vaurioita (esim. hometta ja lahoamista) tai kemiallisia/fysikaalisia vaurioita. Sisäilma- ja homekoiratutkimuksen lisäksi olen VTT:n sertifioima rakenteiden kosteudenmittaaja. Sisäilma- ja homekoiratutkimuksen yhteydessä lisätyönä voidaan tehdä niin rakenne- kuin pintakosteusmittauksia.

Jos kosteusmittaus tehdään pintamittauksena, huomioimme tutkittavan materiaalin sähkönjohtavuuden. Pintakosteusmittarit reagoivat vain materiaalin pintatasolla olevaan kosteuteen, joten siksi tämä mittaustapa sopii vain suuntaa-antavaksi tavaksi kartoittaa kosteus. Varsinainen rakenteen kosteuspitoisuuden määrittämiseen voimme käyttää tarkempia tutkimusmenetelmiä, kuten viilto-, porareikä- ja näytepalamittauksia sekä puukosteudenmittausta.

Kosteusmittauksessa käytämme sertifioituja mittausmenetelmiä ja välineitä paikantamaan mahdolliset kosteusongelmat. Jos tai kun mahdollinen ongelma on paikannettu, analysoimme ja selvitämme ongelman vakavuuden. Kaikista tutkimusvaiheista rakennamme kiinteistön omistajalle perusteellisen raportin. Raportti sisältää myös mahdolliset korjaus- tai jatkotoimenpide ehdotukset.

 

Jäikö jotain kysyttävää kosteusmittauksista tai kaipaisitko tekijää? Ota yhteyttä ja keskustellaan lisää. 

N homekoiratutkimukset

N ilmanvaihto tutkimukset

N homekoiramme

N asuntokaupan kuntotarkastus

 

 

Yhteystiedot

Kainuun Homekoirapalvelu Oy

(2658096-3)

Ville Heikkinen
Yrittäjä
Sisäilma- ja homekoiratutkija
Rakenteiden kosteudenmittaaja 

 

Yhteystiedot:

Koivulantie 5
87950 Kuluntalahti

P. 044 5400 558 (myös iltaisin ja viikonloppuisin)
ville@kainuunhomekoirapalvelu.fi 

 

 

Olemme myös Facebookissa!

  Kainuun Homekoirapalvelun Facebook

 

 

Kainuun Homekoirapalvelu - Homekoirat homeen-etsintään